Pályázati hírek

Kapacitás bővítés a Magyar Állam és az Európai Unió Támogatásával

Az Őz- Fácán Kft. 18 823 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert 70 %-os támogatási mérték mellett az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében benyújtott „Kapacitásbővítő beruházás az ŐZ-FÁCÁN Kft.-nél” című, GINOP-1.2.2-15-2015-00330 jelű támogatási kérelmekeretében.

Az ŐZ-FÁCÁN Kft. székhelye a Nyírbátori Kistérségben található, a kft. a térség egyik meghatározó fafeldolgozó-ipari vállalkozása. A Nyírbátori Kistérség hagyományosan fafeldolgozó terület, a területen jelentős erdőségek találhatóak. Az ŐZ-FÁCÁN Kft. jelenleg főképpen asztalosipari termékeket állít elő, saját gyártó kapacitást épített ki. A vállalkozás piaci pozíciónakmegerősítéséhez feltétlenül szükséges volt a hidraulikus brikettálógép beszerzése.

A beruházás olyan kapacitásbővítést eredményezett, amelyre tényleges piaciigény mutatkozik, illetve javítja a technológiai felkészültséget, versenyképességet és erőforrás-hatékonyságot. A projekt megvalósításával a vállalkozás hozzájárult a térség munkahelyeinek megtartásához afoglalkoztatottak számának megtartásával.

A projekt keretében beszerzésre került egy BP500A típusú brikettáló berendezés, amely téglatest formájú briketteket gyárt, akár 400 kg/órateljesítménnyel (alapanyagtól függően). Az elkészült brikettek téglatest alakúak, ezért csomagolásuk, egyszerű, könnyű, kevesebb helyet foglalnak eljobb a helykihasználásuk miatt. Amelléktermékként keletkező száraz gyaluforgács eddig nem került feldolgozásra, azonban a brikett jelenleg a jövő egyik tüzelőanyaga.

A beszerzett 1 db eszköz egy BP 500A HIDRAULIKUS BRIKETTÁLÓGÉP, 2016 gyártású, rendelkezik CE jelöléssel, illetve a 21/1998 (IV.17.)IKIM rendelet szerinti gyártói megfelelőségi nyilatkozattal. VTSZ száma: 8479. A berendezés az un. Elérhető Legjobb Technika figyelembevételévelés alkalmazásával, ill. az EU direktívák és normák, valamint az érvényben lévő magyarországi előírások alapján készült.

Műszaki paraméterek:
Abrikettálógép három darab elektromos motorral van felszerelve: a főmotor (30kW) a fő hidraulikus pompát hajtja meg.
A második motor (1,1kW) arecirkuláris pompát működteti, míg a harmadik motor (1,5kW) a fűrészpor adagolását végző szállítócsiga működéséért felelős. A hidraulikus egységhárom hidraulikus cilinderből tevődik össze.

Brikettálási kimeneti kapacitás Maximum 450 kg/h, Brikettek mérete 150mm x 60mm x 40-105 mm.
Brikettek hossza állítható 40 – 105 mm.
Alapanyag nedvességtartalma: Maximálisan 14% nedvességtartalmú fűrészpor.
Alapanyag tisztasága: Mindenféle szennyeződésektől mentes (fém, kő, homok stb.).

 

 

 

 

 

 

 

Bővebb információ:
ŐZ-FÁCÁN Kft.

Székhely:
4300 Nyírbátor, Kölcsey u. 7.

Telephely:
4361 Nyírbogát Külterület 0117/8

Lépjen velünk kapcsolatba!

3 + 5 =